Kirkolliskokous kokoontuu taas (7.11.2011)

Täällä olemme jälleen, Turun Kristillisellä opistolla. Päivä alkoi tämän nelivuotiskauden oletettavasti viimeisen istuntoviikon kunniaksi messulla Turun huikeassa Tuomiokirkossa. Piispa Riekkinen saarnasi hienosti ja eksegeettisesti kiehtovasti, kirjoitan siitä lisää jos suinkin ehdin. Majoitun tällä kertaa Turun keskustassa (luostarissa!), mikä vähentää vapaa-aikaa kun pitää hankkiutua opistolle ja täältä pois. Täysistuntojen aikana en halua kirjoittaa, vaikka jotkut läppäreitään salissa naputtelevatkin.

Tällä viikolla keskusteltaneen eniten diakonaatti-uudistuksesta sekä kirkkoherran vaalitavan uudistamisesta. Näitä mietintöjä käsitellään myöhemmin. Teologisesti ja periaatteellisesti erittäin tärkeä asia on myös kirkkohallituksen esitys niiden ihmisten kirkkoon liittymisestä, joilla ei ole kotipaikkakuntaa. Kyseessä ovat siis maahanmuuttajat. He eivät siis tällä hetkellä pysty liittymään kirkkoon, jos heillä ei ole kotipaikkakuntaa (jos asuvat esim. vastaanottokeskuksessa ja odottavat oleskelulupapäätöksiä ym.). Pöyristyttävää! Emme voi kastaa tai ottaa kirkon yhteyteen, sakramenttien ja toimitusten piiriin ihmisiä byrokratian vuoksi! Tämä toivottavasti muuttuu erittäin pikaisesti.

Tänään iltapäivällä meitä tulee tapaamaan sisäasiainministeri Päivi Räsänen. Mielenkiintoista.

Kirjoittelen keskusteluista ja päätöksista mahdollisuuksien mukaan viikon mittaan. Mitään suunnattoman järisyttävää ei tällä viikolla varmaankaan ole luvassa. Oman haikeutensa viikkoon tekee se, että monelle tämä viikko on kirkolliskokouksessa viimeinen - ainakin oletettavasti: periaatteessa on mahdollista pitää vielä ylimääräinen istunto keväällä.

Ei kommentteja: