Virkamiespaketti läpi!


Torstai 5.11.
Virkamiesoikeudelliset säännökset hyväksyttiin! (Ohessa kuva äänestystuloksesta) Tämä oli merkittävän hieno päätös 13 vuoden episodille. Oikeudenmukaisuus kasvaa ja pelisäännöt selkiytyvät. Muun muassa irtisanomismenettely yksinkertaistuu kun ikivanhasta kurinpitomenettelystä luovuttiin. Päätös oli suuri helpotus. Syrjintäpykälä laista siis puuttuu, mutta yleisen lainsäädännön syrjinnän kielto sitoo kirkkoakin. Kirkon oma syrjintäpykälä menee valmisteluun, ja työtä tulee riittämään sen muotoilussa.

Tänään käytettiin paljon aikaa myös kirkon keskushallinnon uudistukseen, erityisesti KUN:n (Kirkon ulkoasiain neuvosto)ja piispainkokouksen asemista, tehokkuudesta, asioiden valmistelusta ym. keskustelemiseen. Piispa Huovinen vaikutti jopa tuohtuneelta hallintovaliokunnan mietinnöstä. Itse mietintö sekä kirkkohallituksen esitys, josta mietintö oli annettu, löytyvät sivuilta www.evl.fi/kirkolliskokous. Kaikkien yhteinen näky tuntui olevan, että keskushallinnon uudistusta on valmisteltava lisää, ja asia palaa joskus takaisin kirkolliskokoukseen uuden valmistelun jälkeen.

Seuraavaksi lähdemme Turun kaupungin vastaanotolle kaupungintalolle, ja valmistaudumme käsittelemään kasan mietintöjä huomenna, viimeisenä kokouspäivänä tällä kertaa.

Ei kommentteja: