Tunnelmia istuntosalista (8.11.)

Kirkolliskokous on käynnistynyt Turussa asianmukaisine seremonioineen. Avajaismessu, arkkipiispan avajaispuhe (suosittelen, löytyy sivuilta www.evl.fi -> uutiset), kulttuuriministerin tarjoamat kakkukahvit ja puhe.

Kuvittelenkohan vain, kun kuitenkin tuntuu, että tunnelma viikon alussa on erilainen kuin yleensä. Tunnumme olevan huolestuneita ja hieman raskain mielin. Vastuu painaa, ja huoli siitä, mitä tulee tapahtumaan. Tämä tietysti johtuu siitä, että tästä on tulossa niin sanottu yhden asian kokous; kirkolliskokouksen suhtautuminen rekisteröityihin parisuhteisiin on päätettävänämme tämän viikon aikana. Kuten kulttuuriministeri sanoi, kirkolla on nyt "tuhannen sielun paikka".

Perustevaliokunnassa jatkoimme mietintömme työstämistä aiheesta tänään iltapäivällä. Ilokseni saimme joukkoomme uutena edustajana (edesmenneen, suuresti kaipaamamme Heikki Kotilan jälkeen) Mika Aspisen, Kirkon koulutuskeskuksen raamattuteologian kouluttajan. Mikan vankka teologinen osaaminen tulee hyödyntämään työskentelyämme varmasti monessa asiassa, ei vähiten tässä niin sanotussa parisuhdemietinnössä.

Nyt, klo 18 on vuorossa taas täysistunto, jossa käsitellään mm. Terhi Jormakan kirjoittamaa ansiokasta Kirkon tulevaisuusselontekoa. Toivon selonteon löytävän tiensä seurakuntien uusien luottamushenkilöiden ja muiden kirkon tulevaisuuden tekijöiden käsiin. Täysistunnon jälkeen klo 21 jatkuu taas valiokuntatyöskentely, jota perustevaliokunnan jäsenille on luvassa runsaasti myös huomisiltana, ehkä myös yönä.

Ei kommentteja: